menuMenyVerket Yoga

Kurs beskrivelser

Samtlige kurs

Rolig Yoga

Vi beveger oss i rolig tempo gjennom lette, myke øvelser som bidrar til å løse opp spenninger og øke blodsirkulasjonen. Fokuset rettes mot nakke- og skulderområdet. Kjeven, hoftene og resten av kroppen blir ikke glemt og får den omsorgen de fortjener. Vi strekker på kroppen, bøyer og tøyer mens vi har med oss fokus på pust. Vi jobber også med pusteøvelser som har beroligende effekt og roer ned nervesystemet. Hver time avsluttes med avspenning. Til sammen kan dette bidra til at man blir roligere, mer avbalansert og får mer overskudd i hverdagen. Angst kan reduseres, søvn bedres og immunforsvaret styrkes. Ta deg tid til å kjenne yogaens virkninger.

Les mer...

Klassisk Yoga - Trinn 1

Kurset er for nybegynnere eller for deg som ikke har gjort yoga på en stund. Kurset er bygget opp slik at du får en bred innføring i alle yogaens elementer, som fysiske øvelser, avspenning, pusteøvelser, enkle meditasjoner og dybdeavspenning (Yoga Nidra).

Les mer...

Klassisk Yoga - Trinn 2

På et videregående kurs har du allerede kjennskap til yoga og vil lettere merke yogaens velgjørende effekt på kropp og sinn. Nå vil du både fordype deg i stillinger som du kjenner fra før og lære nye yogastillinger. Av pusteøvelser vil du lære Bastrika, en av yogaens viktigste pranayama for å øke energinivået i kroppen.

Les mer...

Medisinsk Yoga

På kurset lærer du yogaprogrammer med dokumentert helsefremmende effekt. Programmene består av avspenning, bevisst pustetrening, kroppsøvelser som tilpasses deltakerne, bruk av mantra og enkel meditasjon.

Les mer...

Yin Yoga

Yin Yoga er en rolig yogaform som øker bevegeligheten i hofter, bekken, rygg og skuldre. Du lærer yogastillinger som tøyer og styrker dyp muskulatur og som stimulerer bindevev, ledd og leddbånd. Du gjør en rekke lange tøyninger og bruker pusten aktivt for å gi slipp og komme dypere inn i stillingen.

Les mer...

Senioryoga

Vi kaller kurset for senioryoga da øvelsene er tilpasset kropper som ikke er helt unge lenger. Ved hjelp av fysiske øvelser, pust og avspenning jobber vi både med å utvikle styrke og balanse, samt opprettholde og forbedre fleksibilitet og bevegelighet. Kurset passer enten du har yogaerfaring fra før eller er nybegynner. Dersom du har en perioden med fysiske utfordringer kan kurset også passe godt, selv om du ikke har nådd "senioralderen". Vi legger noe mer vekt på tilrettelegging under dette kurset.

Les mer...

Yoga på dagtid

Morgen og formiddag er en flott tid å gjøre yoga på og mange foretrekker dette. Kursdeltakere i alle aldersgrupper finner seg til rette på disse kursene. Hverdagen er ofte krevende og det er verdifullt å skape seg et "pusterom" der tanker og aktiviteter kan falle til ro samtidig som du bygger opp ny energi. I yoga trenes oppmerksomheten og du utvikler mindfulness - evnen til å være tilstede med det som foregår i deg og rundt deg. I våre travle liv virker dette stressreduserende og gir rom for større livsglede.

Les mer...

Gravideyoga

Så herlig! Kroppen din bærer frem et nytt liv! Da er det viktig at du gir deg et pusterom i hverdagen hvor du tar vare på deg selv - og din baby. I tillegg får du med deg verktøy du kan ha nytte av under fødselen og i tiden etter den. Unn deg 75 minutter hvor du kan falle til ro og være alene med deg selv og ditt barn. Ta deg tid til å bare være gravid uten å måtte ordne eller styre med noe som helst annet. Under graviditeten går kroppen gjennom store forandringer – de hormonelle endringene påvirker deg ikke bare fysisk, men også mentalt. De fleste gravide har glede og nytte av å gjøre yoga.

Les mer...

Barselyoga

På Barselyoga får du strekke på kroppen, mykne opp i stive skuldre, utforske og styrke bekkenbunnen og magen (kjernen) på nytt. Vi skal puste sammen, noe som kan virke beroligende både for deg og din baby. Vi bruker også regler, sang og berøring for å styrke det fine båndet mellom deg og barnet ditt.

Les mer...

På dette 4-ukers kurset vil du lære grunnprinsippene ved Mindfulness og hvordan Mindfulness kan føre til økt indre ro og tilstedeværelse. Gjennom ukentlige samlinger og hjemmearbeid vil du lære hvordan komme i kontakt med egne iboende ressurser for å leve livet mer fullt og tilstede.

Les mer...